Полезно

1. Продукти на АкваСорс

Как да си ги купим най-изгодно? – натиснете тук

Храната в днешно време не ни доставя необходимите за нормално функциониране на организма вещества.

В резултат на това се чувстваме уморени, губим активност и здравето ни не е това, което бихме искали да бъде. Понякога се стига и до по-сериозно влошаване на здравето.

Причината за невъзможността организмът да се върне в нормалното си състояние на здраве често е свързана с недостига на ключови хранителни вещества (хронично клетъчно гладуване) и натрупване на клетъчни отрови (хронична клетъчна интоксикация) вследствие замърсяването на околната среда и консумацията на храна, бедна на важни съставки. А гладните клетки, натрупали при това и отпадъчни продукти и токсини, не могат да функционират правилно, не се възстановяват напълно, стареят и умират преждевременно.

Природните продукти, класифицирани като суперхрани и хранителни добавки, в повечето от случаите се оказват важен фактор за детоксикация на клетъчно ниво и правилно клетъчно хранене. В това отношение продуктите на АкваСорс са уникални, качествени и ценни. Те дават на нашия организъм необходимото за пълноценното му функциониране.

 

2. АкваСорс водорасли АФА, Суперхрана* от природата

Какво представляват синьо-зелените водорасли?

Основна съставка в много от нашите продукти са едни от най-добрите синьо-зелени водорасли в света. Какво прави толкова важно това чудо на природата? От стотици години учените познават водораслите като хранителен източник и добавка към храната. Те са изучили различни форми на водорасли от почти всяка точка на света.

Къде се събират?

Един много хранителен вид водорасли е известен като „синьо-зелени водорасли” (Aphanizomenon Flos Aquae или AFA). Най-висококачествените синьо-зелени водорасли се добиват от езерото Горен Кламат, разположено в Каскадните планини, Южен Орегон, САЩ. Захранвано от над седемнадесет чисти планински потока и геотермални извора, това древно езеро се слави с десетметров минерален пласт и притежава най-богатите на минерали алкални води на земята. Това е мястото, от където AquaSource събира своите водорасли; мястото, където расте най-пълноценната и балансирана храна в Природата. Откритите тук водорасли притежават много забележителни свойства – нищо не може да се сравнява с техния хранителен профил. Те са един от най-богатите източници на разнообразни хранителни вещества на грам от теглото си.

*АкваСорс водораслите като Суперхрана

Нашите водорасли вече са признати за Суперхрана. Това означава, че те са изключително богат на хранителни вещества, ефикасен хранителен източник, който осигурява значителни количества антиоксиданти, полифеноли, витамини и минерали. Освен че са изключително ефикасен източник на храна, Суперхраните също могат да подпомогнат за намаляване на риска от хронични заболявания, процеса на естествено възстановяване на организма и да удължат по-продуктивния начин на живот.

Основните хранителни елементи и ползи включват:

  • Витамин В12 – • увеличава енергията и намалява умората, поддържа здрава храносмилателната система, подпомага нервната система и нормалната когнитивна функция /?умствена дейност?/.
  • Витамин B5 – подпомага метаболизма, спомага за поддържането на здрава кожа, поддържа нервната система и й помага да намалява стреса.
  • Витамин С – може да намали умората, както и да допринесе за по-добрата умствена дейност. Важен за имунната система. Необходим е също така за колагена – основният структурен протеин, открит в съединителната тъкан.
  • Витамин Е – предпазва клетките от оксидативен стрес.
  • Желязо – • от съществено значение за образуването на хемоглобин. То е необходимо и за добрата мускулна функция. Желязото също допринася за подобряване на когнитивната функция.