Захарта – смъртоносна отрова

Захарта – смъртоносна отрова

В днешно време твърде малко хора осъзнават колко сериозни последствия има прекомерната консумация на захар от ранна детска възраст. Рафинираната захар, глюкозо-фруктозният сироп, примамливите тестени изделия от рафинирано брашно са всъщност точно толкова опасни за здравето, колкото са алкохолът, цигарите и наркотиците.

Захарта – смъртоносна отрова. Установено е, че захарта е едновременно наркотик и отрова. Тя създава толкова силна зависимост, колкото морфинът и кокаинът. Едва ли подозирате, че зависимостта към нея (най-често това са хора с хипоглекимия) е едно от най-разпространените и смъртоносни заболявания на нашето време. Непрестанно се увеличават болестите, свързани със злоупотреба на захар, защото тя е навсякъде в храната и напитките ни. И най-зловещото е, че децата ни постоянно са на прицел – любимата „таргет“ група на хранително-вкусовата индустрия!

Захарта се извлича от земеделски култури, които се отглеждат с пестициди и хербициди, след което търпи много химически преработки. Днешните деца ядат прекалено много сладко и следователно – химия. Затова умовете им също са токсични и превъзбудени. Установено е, че хиперактивността при децата може да се намали с 50%. Ако се хранят с органични храни и се избягват пристрастяващите бързи въглехидрати. Същото важи и за някои алергии, които засягат мозъка и нервната система.

Рафинираната захар

Рафинираната захар причинява хормонални смущения, тъй като води до изтощаване на надбъбречната и щитовидната жлези. Затлъстяването и диабетът са директно свързани със свръхконсумацията на захар. Подценява се фактът, че тази така наречена бяла отрова потиска действието на белите кръвни клетки и като цяло на имунната система. Много специалисти я смятат за ИМУНОДЕПРЕСАНТ, а има хора с непоносимост, дори с алергия към нея, толкова силно е разрушителното й действие върху телата им. Често пъти тези хора страдат от какви ли не симптоми, без дори да подозират на какво се дължи все по-лошото им здраве. (За съжаление, по подобен начин стои въпросът и с непоносимостта към глутен).

Приемът на рафинирани въглехидрати способства за извличането на калция от костите (остеопороза, кариеси), води до промяна в количеството на калций в кръвта и повишава киселинноста й (рак и други дегенеративни състояния). Доказано е също, че захарта увеличава нивото на холестерола (сърдечно-съдови заболявания). Прекомерната й употреба предизвиква загиване на полезни чревни бактерии, които произвеждат витамини от групата В. Тези витамини са необходими за правилното функциониране на централната нервна система. Ето защо захарта трябва напълно да бъде изключена от менюто на хора с психически заболявания като шизофрения например.

Големият проблем

Големият проблем днес е, че хората преяждат със захар, а в същото време гладуват до смърт. Налице е глад за полезни вещества на клетъчно ниво, който се опитват да запълнят с поглъщането на все повече празни калории и така се въртят в безкраен порочен кръг… С преждевременен летален изход.

Здравето и на деца, и на възрастни зависи от правилното органично клетъчно хранене, доброто енергизиране на биополето и ефикасната детоксикация на организма. И в трите отношения на първо място в класацията на храните са микроводораслите. Те са наречени майчиното мляко на планетата, слънце на прах, имунитет на капсули, зелената кръв на земята, еликсир за мозъка. Съдържащата се в тях алгинова киселина е доказан детоксикатор. Хлорофилът и фикопигментите са богат източник на активирани слънчеви електрони, подхранващи и енергизиращи човешкото биополе.

Като към това добавим и че са безценна храна за преодоляване на всякакви зависимости, можем да разберем колко са важни водораслите АФА и Зелена Eнергия на АкваСорс за профилактиката и преодоляването на болестите на „модерното“ общество. Захарта – смъртоносна отрова.
…..
Личният ми опит за последните 10 години потвърждава. Силното желание за сладко намалява или изчезва при редовна консумация на АкваСорс водорасли АФА