Водорасли АФА АкваСорс - често задавани въпроси

Водорасли АФА АкваСорс – често задавани въпроси

Водораслите АФА (Афанизоменон Флос Акве) са диворастящи. Te растат и се добиват от красивото и чисто Горно Кламатско езеро (Upper Klamath Lake), което е разположено в южата част на щата Орегон. Езерото се намира в близост до свещения връх Шаста, считан от някои езотерични учения за муладхара чакра (1-ва чакра) на планетата Земя. Някои хора с интерес в езотериката обясняват силния ефект на водораслите АФА с близостта на този свещен връх.

Водорасли АФА АкваСорс – често задавани въпроси

Периодът, в който се събират водораслите, е лятно време, обикновено от юни до ноември. Тогава водораслите са в цъфтеж и изпълват езерото. То представлява интересна гледка, защото водата му е зелена.

Водораслите се добиват от шлеп, който ги загребва от езерото. След това се транспортират към събирателен резервоар, където преминават процес на филтриране и обезводняване. После водораслите отиват в изолирана хладилна цистерна от неръждаема стомана, където се охлаждат. Следва прехвърляне в резервоар за хранителни цели и транспорт до брега.

От там пътуват охладени до сушилнята, където се извършва изсушаването им при физиологичен патентован процес (максимална температура –  40 градуса за по-малко от 2 минути), което запазва ензимите и хранителните вещества в тях максимално близо до първоначалното им състояние.

Въпроси


1. Каква е дозировката на приемане на АкваСорс водорасли АФА?

Ето една примерна схема: Възрастните могат да започнат с една капсула на ден през първата седмица, две капсули дневно през втората седмица, три капсули на ден през третата седмица и четири капсули на ден през четвъртата седмица. Дозата може да се променя, в зависимост от това как организмът ни усеща водораслите.

Едномесечната програма Лесно начало на АкваСорс е прекрасен начин да запознаете организма си с водораслите, както и да го детоксикирате.

2. Мога ли да изям твърде много водорасли АФА?

Водораслите са пълноценна храна. Поради богатото хранителното съдържание на Кламатското синьо-зелено водорасло АФА, в началото при някои хора е възможно да се получи свръхстимулация или леко разстройване на стомаха. Ако това се случи, дозата трябва да се намали до една капсула на ден, докато тялото се настройва към водораслите. След 2-3 месеца употреба на АФА ще сте наясно с ползите от нея и можете да  увеличите или намалите дозата, в зависимост от това как се чувствате.

3. Кога е най-доброто време да се вземат водораслите?

Добре е да се вземат преди или в началото на храненето. Преди сън не е добре да се приемат, освен ако по някаква причина желаем да останем будни (учене, работа, любов, празненства).

4. Могат ли да се приемат водорасли по време на бременност и кърмене?

Да, кламатското микроводорасло АФА е пълноценна храна. Поради това че имат детоксикиращи свойства, е желателно тялото да се е запознало с тях няколко месеца преди забременяването. През периода на кърменето осигуряват всичко необходимо за възможно най-качествена кърма.

5. Може ли да се дават водорасли на децата?

Да. За малки деца много подходящи са Течни водорасли АФА.

6. Могат ли да се вземат водораслите заедно с други витамини, лекарства или билки?

Да, водораслите са суперхрана, която може да се взема заедно с други храни и витамини.

АФА на АкваСорс


7. Какви са ползите от водораслите АФА?

Като суперхрана кламатското синьо-зелено водорасло е богато на бета-каротин, B-12, хлорофил, от съществено значение са и есенциалните мастни киселини и минералите, от които тялото ни се нуждае за регенерацията на клетките. Водораслото подхранва имунната система, подхранва мозъка и подобрява емоциите ни.

8. Има ли странични ефекти от приема на АФА?

Като цяло – не. Може в отделни случаи да има известно стомашно разстройство, поради детоксикиращите функции на водораслото. Ако това се случи може за кратко време да намалим дозата. Ако пък не усещате ефект от водораслите – увеличете дозата. Не забравяйте да пиете повечко чиста (филтрирана) вода!

9. Каква част от водораслите се абсорбират от организма?

Кламатското синьо-зелено водорасло АФА съдържа до 70% белтъчини, което е повече от всяка друга храна. Около 98 % от него се усвояват от организма без разход на енергия за усвояването му. Съвършена биогенна храна!

10. Можем ли да надебелеем от водораслите?

Водораслите съдържат 50 мг мазнини (от растителни липиди, без животински мазнини) на всеки грам от теглото. Те действат като потискащи апетита. Един грам водорасли АФА на АкваСорс съдържа 4 калории. Водораслите АФА не съдържат холестерол.

11. Какъв е контролът на качеството относно замърсяване, токсини и др.?

След всяка реколта, водораслите се тестват за всички общи токсини. Всяка партида се тества за Салмонела, Ешерихия коли, дрожди, плесени. Водите на езерото всяка година се тестват за бактерии, фекални колиформи, микроцистин и нитрати. Всяка партида водорасли има съпътстващо удостоверение за чистота.

12. Каква е разликата между Кламатското синьо-зелено водорасло AФА и Спирулината?

Масовата спирулина се отглежда обикновено в бетонни или пластмасови басейни със съдържание на натриев хлорид (сол) често 100 пъти по-голямо от водите на Кламатското езеро. Кламатското синьо-зелено водорасло е 98% усвоимо, а Спирулината е около 65-70% усвоима, в зависимост от това как е обработвана.

Заключение


Поради факта, че езерото Кламат има около 10 метра утайка от органични хранителни вещества, в резултата от миналата вулканична дейност в района, то АФА  притежава повече хранителни вещества. По-голямата част от предлаганата на пазара спирулина е сушена при висока температура, която похабява полезните вещества.

Кламатското водорасло АФА съдържа около 300мг/гр. хлорофил.  Хлорофилът е ефективен детоксикатор на токсините от околната среда.

Повече за ползите от водораслите АФА четете ТУК.