Капсули или таблетки – каква е разликата?

Ние ядем хранителни добавки, за да сме сигурни, че организмът ни получава това, от което се нуждае. Но какво да взимаме? Кое е най-доброто за телата ни?

Няма смисъл да се взимат добавки, в които се влагат повече пълнители и консерванти, отколкото са активните съставки. Но вярвате или не, когато  приемаме  витамини, минерали или билки под формата на таблетки, ние правим точно това.

Много често  активните съставки - витамини и минерали са  само 15% от цялата таблетка!


Капсули или таблетки – каква е разликата? Таблетките съдържат пълнители, свързващи вещества, помощни вещества, оцветители, дезинтегранти и разредители – това е само част от палитрата.

Помощните вещества, като например повидон (PVP), целулоза, модифицирано нишесте и други, които се използват като свързващи вещества, дезинтегранти и разредители, може да представлява до 85% от таблетката!

Колкото  е по-евтина таблетката, толкова повече такива съставки съдържа. Тоест плащате толкова, колкото получавате.

Има също така много доклади, че таблетките минават невредими през храносмилателната система – не се разтварят или се задържат там, но така и не отдават активните вещества на организма.

За Капсулите

Изследванията показват, че хората предпочитат капсули, тъй като те са по-лесни за поглъщане. Но има и друга причина – много по-здравословно е да се приемат капсули, отколкото таблетки. По правило капсулите не би трябвало да съдържат ненужни добавки. По-чисто съдържание, по-добри резултати!

Капсулите подобряват усвояването на продуктите. Нашите капсули не преминават неразтворени през храносмилателния тракт. Капсулата е проектирана да отдаде съдържанието си с висок процент на усвояване от организма.

Pureflo ™, Trufil ™

Капсули или таблетки – каква е разликата?

Капсулите на  АкваСорс  са изготвени по тези патентовани технологии. Така хората не са принудени да гълтат огромни количества таблетки, за да си гарантират, че са получили необходимите им дневни дози от полезни вещества.

Много хора предпочитат капсулите на АкваСорс поради чистотата на суровините и ефективността на продуктите.  Капсулите на АкваСорс се изработват без нагряване и без смазка. Не са необходими свързващи вещества. Няма оцветители. Не са необходими дезинтегранти. Няма помощни вещества. Няма разредители.  Единствената добавка, която може да се ползва е в случаите, в които натуралната съставка е толкова малка по обем, че да изисква ползване на натурална основа, за да се оформи.

Капсулите на АкваСорс, изработени по тези технологии използват само чисти съставки.

Trufil ™ капсулите и Pureflo ™  съставки не съдържат пшеница, мая, лактоза, няма добавена захар. Не съдържат химикали, свързващи вещества или добавки.

АкваСорс използва само най-чистите съставки, за да направи ефективни и добри продукти.