Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията

Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията

Автор: Цвета Билярска
https://badetezdravi.com

ДАВАМЕ ЛИ СИ СМЕТКА КОЛКО МНОГО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ХРАНАТА И КАК ВЛИЯЕ ТЯ НА КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТА НИ?

„КОЙТО ГЛАДУВА, ТОЙ СЕ ПОДМЛАДЯВА“ – УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ

Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията. Най-големият страх на човека е да не умре от глад. Затова и повечето хора гледат на глада като на враг и несъзнателно или по програма, наследена от детството, когато мама или баба са ги преследвали с лъжицата, поемат много повече храна, отколкото в действителност им е необходима. Системното преяждане с вкусна, но не винаги здравословна храна е вреден навик, който се превръща във все по-голяма заплаха за съвременните хора. Голяма част от болестите в днешно време, както на физическо, така и на духовно ниво, са всъщност болести на свръх изобилието.

Ако обаче човек съзнателно и в подходящ за него момент се подложи на въздържание от храна и погладува известно време (продължителността е строго индивидуална), то тялото му ще се пречисти и подмлади, а това ще се отрази на ума, на мислите и чувстата му. Защо съзнателно? Защото само така човек знае защо го прави и какво иска да постигне. И защо в подходящ за него момент? Просто всеки човек е различен. И ако за един пълнолунието или първата пролет може да е идеалното време. То за друг това може да е новолунието, лятото или есента например. А може да е просто спонтанно появила се необходимост да се освободи от токсичния си товар.

Има и хора, за които гладуването изобщо не е вариант и не биха си го причинили освен ако нямат друг избор, а има и такива, за които е противопоказно. Независимо към коя група ще се причислите. Безспорна е нуждата на всеки човек периодично да пречиства и обновява тялото и ума си. Точно както се грижи за реда и чистотата в дома си или за изправността на автомобила си. На теория всички ще се съгласим, че здравето ни е по-важно, както от дома, така и от колата, но дали е така и на практика?

ДЕТОКСИКАЦИЯТА – КЛЮЧ КЪМ ЗДРАВЕТО


Редовното изхвърляне на натрупаните в тялото отрови е първата и най-важна стъпка към по-доброто здраве на всеки човек. А за хора, които желаят да станат родители, тя е повече от задължителна и прераства в отговорност към бъдещото поколение.

Има моменти, в които стомахът, червата ни и целият ни организъм подават сигнали, че имат нужда от почивка. Добре е да се научим своевременно да обръщаме внимание на тези сигнали. Ако се чувстваме задръстени, страдаме от липса на енергия и тонус, дори непосредствено след сън, раздразнителни сме, носим се по течението и се чувстваме в застой, загубили сме усмивката и работоспособността си, а редом с това се появяват неприятни симптоми като запек, храносмилателни смущения, наднормено тегло, подпухналост, вяла и замърсена кожа и коса, отслабена имунна защита и пр., то тялото ни определено се нуждае от пречистване.

Методите за детоксикация са изключително много. Сред най-популярните и достъпните са постът само с вода, по-лекият режим с плодове, чай и мед, детокс-програми с пресни зеленчукови сокове, но също билколечението, суровоядството, постите, житния режим, и пр. С времето и опита много хора установяват свой собствен режим на елиминиране на токсините. Режим, който им помага периодично да се презареждат с енергия. А също така да се избавят трайно от различни болестни симптоми.

РОЛЯ НА ВОДОРАСЛИТЕ И ПРОБИОТИЦИТЕ ЗА ЕФЕКТИВНА ДЕТОКСИКАЦИЯ


Ценен помощник за детоксикация на клетъчно ниво са продуктите на АкваСорс: Лесно Начало в комбинация с ЕМК и ЛивърКленз. Те могат успешно да допълват всеки от споменатите методи. Също така да направят процеса на изчистване не само по-лек, но и много по-ефективен. Освен водораслите АФА, познати с мощните си детоксикиращи свойства, съществен принос за това имат и пробиотиците Бифидус комплекс и Ацидофилус. Те са важна част от Програмата Лесно Начало.

Прителските бактерии, населяващи чревния ни тракт, играят ключова роля за елиминирането на силно токсични изкуствено създадени химически съединения. Съединения, които за съжаление неизбежно попадат в телата ни: Бисфенол А (ендокринен разрушител, свързан с над 40 различни болестни състояния), пестициди, тежки метали, канцерогенни консерванти в храните, перхлорат (замърсител), увреждащите ДНК хетероциклени амини, токсични съставки в храните като пшеничния глутен. Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията.

ВОДА, ВЪЗДУХ, СЛЪНЦЕ, ДВИЖЕНИЕ, ПОЧИВКАНезависимо кой точно метод или средство за детоксикация ще изберем, пиенето на достатъчно количество чиста вода е едно от най-важните условия за успешно прочистване на клетките и презареждането им с енергия. Ако нормално дневната ни нужда от чиста вода (а не от всякакъв вид течности) е от порядъка на 30мл на килограм телесно тегло, то по време на детокс е целесъобразно това количесто да се увеличи. Не пренебрегвайте също съня. Разходките на чист въздух и слънце. Редовните физически натоварвания. И скоро ще усетите прилив на нови сили, енергия и бистрота на ума, за които отдавна жадувате.

Свикнете да пречиствате тялото си редовно, защото – както казва Джим Рон – то е единствения ви постоянен дом до края на живота ви! Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията.

Направете най-голямото добро за здравето си, което никой лекар и никое лекарство не може да свърши вместо вас!

Ще се радваме да споделите опит!

Бъдете здрави!