Зависимостта от храната и защо е важна детоксикацията

Автор: Цвета Билярска
https://badetezdravi.com

ДАВАМЕ ЛИ СИ СМЕТКА КОЛКО МНОГО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ХРАНАТА И КАК ВЛИЯЕ ТЯ НА КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТА НИ?

„КОЙТО ГЛАДУВА, ТОЙ СЕ ПОДМЛАДЯВА“ – УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ

Най-големият страх на човека е да не умре от глад. Затова и повечето хора гледат на глада като на враг и несъзнателно или по програма, наследена от детството, когато мама или баба са ги преследвали с лъжицата, поемат много повече храна, отколкото в действителност им е необходима. Системното преяждане с вкусна, но не винаги здравословна храна е вреден навик, който се превръща във все по-голяма заплаха за съвременните хора. Голяма част от болестите в днешно време, както на физическо, така и на духовно ниво, са всъщност болести на свръх изобилието.

Ако обаче човек съзнателно и в подходящ за него момент се подложи на въздържание от храна и погладува известно време (продължителността е строго индивидуална), то тялото му ще се пречисти и подмлади, а това ще се отрази на ума, на мислите и чувстата му. Защо съзнателно? Защото само така човек знае защо го прави и какво иска да постигне. И защо в подходящ за него момент? Просто всеки човек е различен и ако за един пълнолунието или първата пролет може да е идеалното време, то за друг това може да е новолунието, лятото или есента например, а може да е просто спонтанно появила се необходимост да се освободи от токсичния си товар.

Има и хора, за които гладуването изобщо не е вариант и не биха си го причинили освен ако нямат друг избор, а има и такива, за които е противопоказно. Независимо към коя група ще се причислите, безспорна е нуждата на всеки човек периодично да пречиства и обновява тялото и ума си, точно както се грижи за реда и чистотата в дома си или за изправността на автомобила си. На теория всички ще се съгласим, че здравето ни е по-важно, както от дома, така и от колата, но дали е така и на практика?

ДЕТОКСИКАЦИЯТА – КЛЮЧ КЪМ ЗДРАВЕТО

Редовното изхвърляне на натрупаните в тялото отрови е първата и най-важна стъпка към по-доброто здраве на всеки човек. А за хора, които желаят да станат родители, тя е повече от задължителна и прераства в отговорност към бъдещото поколение.

Има моменти, в които стомахът, червата ни и целият ни организъм подават сигнали, че имат нужда от почивка. Добре е да се научим своевременно да обръщаме внимание на тези сигнали. Ако се чувстваме задръстени, страдаме от липса на енергия и тонус, дори непосредствено след сън, раздразнителни сме, носим се по течението и се чувстваме в застой, загубили сме усмивката и работоспособността си, а редом с това се появяват неприятни симптоми като запек, храносмилателни смущения, наднормено тегло, подпухналост, вяла и замърсена кожа и коса, отслабена имунна защита и пр., то тялото ни определено се нуждае от пречистване.

Методите за детоксикация са изключително много, като сред най-популярните и достъпните са постът само с вода, по-лекият режим с плодове, чай и мед, детокс-програми с пресни зеленчукови сокове, но също билколечението, суровоядството, постите, житния режим, и пр. С времето и опита много хора установяват свой собствен режим на елиминиране на токсините, който им помага периодично да се презареждат с енергия, а също така да се избавят трайно от различни болестни симптоми.

РОЛЯ НА ВОДОРАСЛИТЕ И ПРОБИОТИЦИТЕ ЗА ЕФЕКТИВНА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Ценен помощник за детоксикация на клетъчно ниво са продуктите на АкваСорс: Лесно Начало в комбинация с ЕМК и ЛивърКленз. Те могат успешно да допълват всеки от споменатите методи и да направят процеса на изчистване не само по-лек, но и много по-ефективен. Освен водораслите АФА, познати с мощните си детоксикиращи свойства, съществен принос за това имат и пробиотиците Бифидус комплекс и Ацидофилус, които са важна част от Програмата Лесно Начало.

Прителските бактерии, населяващи чревния ни тракт, играят ключова роля за елиминирането на силно токсични изкуствено създадени химически съединения, които за съжаление неизбежно попадат в телата ни: Бисфенол А (ендокринен разрушител, свързан с над 40 различни болестни състояния), пестициди, тежки метали, канцерогенни консерванти в храните, перхлорат (замърсител), увреждащите ДНК хетероциклени амини, токсични съставки в храните като пшеничния глутен.

ВОДА, ВЪЗДУХ, СЛЪНЦЕ, ДВИЖЕНИЕ, ПОЧИВКА

Независимо кой точно метод или средство за детоксикация ще изберем, пиенето на достатъчно количество чиста вода е едно от най-важните условия за успешно прочистване на клетките и презареждането им с енергия. Ако нормално дневната ни нужда от чиста вода (а не от всякакъв вид течности) е от порядъка на 30мл на килограм телесно тегло, то по време на детокс е целесъобразно това количесто да се увеличи. Не пренебрегвайте също съня, разходките на чист въздух и слънце, редовните физически натоварвания и скоро ще усетите прилив на нови сили, енергия и бистрота на ума, за които отдавна жадувате.

Свикнете да пречиствате тялото си редовно, защото – както казва Джим Рон – то е единствения ви постоянен дом до края на живота ви!

Направете най-голямото добро за здравето си, което никой лекар и никое лекарство не може да свърши вместо вас!

Ще се радваме да споделите опит!

Бъдете здрави!