Четири основни причини за влошаване на здравето

Автор: Дерек Хенри
Превод: Пенка Билярска

Много са нещата, на които сме свикнали да приписваме влошаването на нашето здраве. Често виним наследствеността, напредването на възрастта или други „неизвестни фактори“. Но това не са основните причини здравето ни да се руши, време е да разкрием основните виновници.

1. ИЗЧЕРПАНИ ЕНЗИМИ

Ензимите са едни от най-необходимите елементи в тялото. Без тях не бихме могли да дишаме, да преглъщаме, да се храним и да храносмиламе. Ензимите способстват осъществяването на всички тези процеси, или с други думи – те са ни нужни, за да живеем.

Осемдесет процента от нашата енергия се изразходва при процеса на храносмилане. Ако сте в криза, стресирани сте, живеете при много горещи или студени климатични условия, ако сте бременни или често пътувате със самолет, тогава вашето тяло се нуждае от огромни количества допълнителни ензими.

За съжаление, с напредването на възрастта тези наши органи, които са отговорни за производството на храносмилателни ензими, започват да работят по-неефективно. Ако към това прибавим и пристрастеността ни към „мъртвите“ или генно-модифицираните храни, чрез които в тялото ни постъпват много увреждащи го свободни радикали, резултатът е бързо изчерпване на ензимния ни потенциал, т.е. на способността на организма да произвежда ензими.

Според много изследователи процесът на остаряване и смъртта не са нищо друго освен следствие от изчерпани до такава степен ензимни нива, че вече е невъзможно тялото да бъде възстановено и поддържано при същите условия.

2. НЕДОСТИГ НА ПРОБИОТИЦИ

Телата ни съдържат десет пъти повече бактерии, отколкото клетки. Това откритие прави очевидна необходимостта да обърнем подобаващо внимание на полезните пробиотици, за да поддържаме тялото си здраво.

Пробиотик буквално означава „за живот“. Пробиотиците помагат на имунните клетки да се справят с болестта, участват в храносмилането, осигуряват градивни нутриенти за кръвта. Също така спомагат за пречистване на черния дроб, който отговаря за отстраняването на токсините.

В храната ни има сериозен недостиг на пробиотици заради земеделските практики, химикалите в почвата, преработените храни и липсата като цяло на качествени продукти в ежедневното ни меню. В резултат на това страдаме от свръхпопулацията на патогенни бактерии, които нанасят сериозни щети на имунната ни система и компрометират способността й да се бори с чуждите нашественици или инфекциите.

3. ДЕФИЦИТ НА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

В едно проучване от Университета в Тексас, публикувано в списание „The Journal of the American College of Nutrition“, са анализирани данни на Щатския Департамент по Земеделието за 43 различни вида плодове и зеленчуци. Направено е сравнение в данните от 1950 и 1999г. и е установен, „сигурен спад“  в количествата протеин, калций, фосфор, желязо, рибофлавин и витамин С.

Асоциацията на потребителите на органични храни също цитира данни от проучване на хранителни вещества в периода от  1975 до 1997 г. : установено е, че нивото на калция в 12 изследвани свежи зеленчуци бележи спад от 27 процента, съдържанието на желязо е намаляло с 37%, на витамин А – с 21%, а на витамин С с 30%.

Липсата на витамини и минерали предизвиква появата на всевъзможни болестни процеси, тъй като без тях нашето тяло е лишено от хранителните вещества, необходими за изграждане и възстановяване на кръвта, тъканите, мускулите и костите.

Научете повече за най-пълноценната естествена суперхрана, осигуряваща всички витамини, минерали и аминокиселини от тук

4. ПРЕТОВАРЕН С ТОКСИНИ ЧЕРЕН ДРОБ

Храната, водата и въздухът ни са превзети от разнородни химически вещества и процеси, в резултат на което сме залети от токсични отрови, които проникват в телата ни. Към този товар се трупат и допълнително токсини от продуктите за лична хигиена, медицинските процедури и продукти (рентген, амалгама в зъбите, лекарства).

При идеални условия нашият черен дроб щеше да е способен да се справя с токсините, които постъпват в телата ни и да ги елиминира, така че да не се акумилират в тялото. Но случаят най-често е точно обратният – налице е задръстен черен дроб, който не е способен да изпълнява нормалните си функции.

Резултатът от всичко това е, че нашият токсичен товар не се отстранява, както е нужно и което е по-лошо – продължава да се увеличава, ако не сме избрали да се храним здравословно и така че по един естествен път ежедневно да се чистим от отровите.

Ефективен начин за изчистване на черния дроб – вижте тук.

Не липсват причини здравето ви да се влошава, но ако се фокусирате в това да го подобрите поне в тези 4 области, ще почувствате качествената разлика.

Източник: naturalnews.com